Mala Veronika 2021

Spoštovani ravnatelji, profesorji, mentorji in dijaki.

V letošnjem letu smo v Hiši kulture Celje prevzeli organizacijo Veronikine nagrade za najboljšo pesniško zbirko leta, ki z naslednjim letom praznuje častitljivih petindvajset let. Ob bok ji že petnajst let stopa zlatnik poezije za pesniški opus ter šesto leto tudi mala Veronika, ki nagrajuje najboljšo pesem dijaka ali dijakinje slovenskih srednjih šol.

Kot vsa pretekla leta vas tudi letos z natečajem mala Veronika vljudno vabimo k sodelovanju in s predstavitvijo in nagrado spodbujamo ter predstavljamo širom Slovenije pesniški izraz srednješolcev. 

Sodelovanje na natečaju je brezplačno, oddaja pesmi pa je možna do nedelje, 21. marca 2021. Med 1. in 20. aprilom bo potekalo javno, spletno glasovanje. Na svetovni dan knjige, 23. 4. pa objavimo nagrajeno pesem.

Nagrajenec prejme denarno nagrado v višini 400€ in možnost predstavitve pesmi na osrednji podelitvi Veronikine nagrade, 31. 8. 2021 na celjskem Starem gradu.

Na spletni strani najdete pravila natečaja ter obrazec za oddajo pesmi, za več informacij pa sem vam na voljo na elektronskem naslovu: nusa.peperko@hisakulture.si  

Vabljeni k sodelovanju!

Veselim se naše pesniško obarvane prihodnosti,

Nuša Komplet Peperko
vodja natečaja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja