Pesmi natečaja mala Veronika 2024

Na natečaj mala Veronika za najboljšo dijaško pesem leta je do 21. marca prispelo 29 pesmi iz prav toliko srednjih šol širom Slovenije.

Vabljeni k branju na tej povezavi.

Vse pesmi so tudi že v rokah strokovne komisije, ki jo v letošnjem letu sestavljajo:

Veronika Šoster (1992), literarna in filmska kritičarka, urednica, komparativistka, pesnica. Leta 2020 je prejela Stritarjevo nagrado za literarne kritike ter postala Ime tedna na Valu 202. Kritike piše za vse pomembnejše strokovne in splošne medije. Je urednica rubrike Knjigogled v reviji Literatura, urednica za poezijo pri reviji Nebulae in urednica knjižne zbirke Prišleki, ki jo izdaja LUD Literatura.

Eva Ule (2001) študentka slovenistike ter primerjalne književnosti in literarne teorije na ljubljanski Filozofski fakulteti. Piše poezijo in literarne kritike, oboje objavlja revijalno in v spletnih medijih. Trenutno je ena izmed literarnih urednic na spletni platformi Koridor – križišča umetnosti, ter članica žirije za poezijo literarnega natečaja Rdeča nit. Ko ne bere in ne tipka, najverjetneje sedi v kinu, gledališču ali pa, če ji je vreme naklonjeno, na travniku s kakšno pesniško zbirko v naročju.

Aljaž Primožič (2001), slovenski pesnik in dramatik. Trenutno študira rusistiko in filozofijo na Univerzi v Ljubljani. Je dobitnik nagrade Župančičeva frulica 2019 in lavreat male Veronike 2020. Njegova poezija je prevedena v ruščino, nemščino in srbščino ter objavljena tudi v Švici in Srbiji. Primožičev dramski prvenec Kamenčki je leta 2020 izšel v antologiji Tapetka! pri založbi Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, leto prej pa je za odrsko uprizoritev prilagodil Trpljenje mlade Hane Katje Gorečan. Od leta 2018 pomaga pri organizaciji literarnega festivala Izrekanja kot svetovalec umetniškemu vodji. Leta 2022 je pri založbi LUD Literatura izšel njegov pesniški prvenec Čisto potiho.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja