Pravila pesniškega natečaja za nagrado mala Veronika

Sodelovanje

K natečaju so vabljene vse srednje šole v Sloveniji. Posamezna šola lahko na natečaj prijavi eno avtorsko pesem dijaka ali dijakinje v slovenskem jeziku, ki jo je napisal-a v kateremkoli obdobju svojega pesniškega ustvarjanja in še ni bila objavljena.
Priporočamo, da šola pesem izbere na podlagi internega natečaja med dijaki, ki pišejo poezijo in izrazijo željo po sodelovanju. Sodelovanje na natečaju je za šolo brezplačno.

Oddaja pesmi

Šola izbrano pesem dijaka ali dijakinje pošlje preko spletnega obrazca na uradni spletni strani Veronikine nagrade http://www.veronikina-nagrada.si/prijava/ najkasneje do četrtka, 21. marca 2024, ko praznujemo svetovni dan poezije. Pri prijavi se navede ime in naslov šole, mentorja, avtorja pesmi in pesem. Uspešno oddana prijava bo prejela elektronsko potrdilo o prejemu.

Z oddajo pesmi se šola strinja z objavo avtorja pesmi na spletnih straneh, socialnih omrežjih in drugih medijskih kanalih projekta Veronikina nagrada. S tem šola prevzema tudi odgovornost za pridobitev vseh potrebnih dovoljenj in pravic za sodelovanje izbranega dijaka ali dijakinje v natečaju in ga seznani s Pravili in pogoji sodelovanja na natečaju. Navedeni podatki bodo uporabljeni izključno za namen natečaja in promocije projekta mala Veronika.

Objava pesmi 

Vse pravočasno oddane pesmi bodo objavljene na spletni strani Veronikine
nagrade (www.veronikina-nagrada.si/mala-veronika) in facebook profilu Veronikina nagrada najkasneje do ponedeljka, 25. marca 2024, in sicer po vrstnem redu prispetja pesmi. Pesmi lahko po zaključku natečaja ostanejo v arhivu projekta Veronikina nagrada na spletnih straneh.

Ocenjevanje

Izbor najboljše pesmi za nagrado mala Veronika 2024 oceni 3-članska strokovna komisija, ki jo imenuje organizator natečaja, občinstvo preko spletnega glasovanja ter bivši nominiranci in nagrajenci. Strokovno komisijo 2024 sestavljajo Veronika Šoster, Eva Ule in Aljaž Primožič, le ta pa najprej izbere 5 nominiranih pesmi in jih sporoči organizatorju. Organizator 5 nominiranih pesmi pripravi za spletno glasovanje in ločeno povabi h glasovanju med petimi nominiranimi pesmimi tudi pretekle nagrajence male Veronike. Po zaključenem glasovanju se določi zmagovalca glede na število prejetih glasov posamezne nominirane pesmi na spletu, število glasov bivših nagrajencev male Veronike in ocene strokovne komisije. Če imata dve nominirani pesmi enako število glasov, zmaga tista, ki jo je strokovna komisija uvrstila višje.

Glasovanje bo potekalo na spletni strani projekta od 8. 4. do 16. 4. 2024.

Razglasitev zmagovalca 

Zmagovalca/ko razglasimo na svetovni dan knjige 23. 4. 2024.

Nagrada 

Dijak ali dijakinja zmagovalne pesmi natečaja mala Veronika 2024 prejme denarno nagrado 400 € bruto in plaketo male Veronike, svojo pesem pa lahko predstavi na podelitvi Veronikine nagrade. Nagrada za zmagovalno pesem se podeli na Veronikinem večeru poezije s podelitvijo Veronikine nagrade, male Veronike in zlatnika poezije 2024, ki bo v torek, 27. 8. 2024, na Starem gradu Celje, v primeru slabega vremena pa v Narodnem domu Celje.

Lepo vabljeni k sodelovanju.Kontaktna oseba s strani organizatorjev:
Nuša Komplet Peperko
nusa.peperko@hisakulture.si
041 435 744

Sponzor male Veronike